Etiketter

Arg Age (3) Böcker (5) Film (7) Fotboll (2) Huset (44) Hälsa (34) Hästarna (20) Mat (5) Musik (4) Party (11) Prinsen (27) Shopping (18) Trädgård (2) TV (3) Utflykter (9) Vardagsdravvel (220)

fredag 10 januari 2014

Träningen

Tre stycken ryttare var med på min markarbetesträning i torsdags.Kul!
Började med lite uppvärmning på en volt i skritt. På den slutna delen av volten fick de ställa hästarna inåt, överdrivet och på den öppna delen utåt i stället. De fick även öka och minska voltens storlek genom att flytta hästarna för skänklarna. Övningarna gjordes i båda varven. Sen kom vi fram i trav och gjorde samma sak fast varvat med att vi gick ut på spåret och gjorde lite ökningar på långsidorna.
Uppvärmingsövningarna handlade mycket om att se så man har hästen med sej och hitta hästen mellan skänkel och hand samt att lösgöra dem och få igång rörelsen i bakbenen. Vi fortsatte sedan med att galoppera fram lite på fyrkantspåret i båda varven.
 
Medan de fick pusta en stund efter uppvärmingen så gick jag igenom framdelsvändning för de som inte riktigt visste och repetition annars. Framdelsvvändning är inte med i dressyrprogrammen längre men är en rörelse som är lösgörande för hästarna medan ryttarna får öva på att kordinera sina hjälper. Vi tränade sedan på att göra några framdelsvändningar och när de började sitta så fatade vi galoppdirekt efter.
 
Så var det då dags för dagens huvudövning som kan ses nedan. Skänkelvikning halvt igenom, vidare på cavaletti, galoppfattning någonstans på kortsidan och byta galopp över sockerbiten på medellinjen för sedan att börja om. På skissen visas bara högervarvet men gjorde samma sak i vänster.
 
Avslutade passet med att trava över båda cavalettina på volt.
 
Duktiga elever!

Inga kommentarer: